Waarschijnlijk heb je het al gehoord of heb je de posters zien hangen in de kleedkamers. De karate-examens komen er weer aan! Het is dan weer mogelijk om een zichtbare vooruitgang te boeken door een slip te verdienen of misschien zelfs een hele kleur band.

Datum: Zaterdag 09-11-2019

Locatie: CBS Groen van Prinsterer, Dalweg 11, 1217 HX Hilversum (https://goo.gl/maps/YJxVAjVUmyK2)

Examengeld is €10,00 (excl. band, incl. diploma en evt. slip). Het geld kan betaald worden in een gesloten enveloppe met je naam erop en huidige kleur band/slip en je geboortedatum.

Indeling:
Groep 1: geboortejaar 2010 en later: 8.30 – 9.30 uur
Groep 2: geboortejaar 2007 t/m 2009: 9.30 – 10.30 uur
Groep 3: geboortejaar 2006 en eerder: 10.30 – 11.30 uur
We organiseren het examen qua tijd zo strak mogelijk. Houd rekening met uitloop.

Kom svp ruim op tijd.

Positieve leerervaring:

Wij vinden het enorm belangrijk dat alle leden van ShoShin zich inschrijven. Het maakt je een stuk sterker en beter om zo’n ervaring op te doen. We horen van veel kinderen en hun ouders dat het deelnemen aan de diverse wedstrijden waar we aan mee doen ervoor zorgt dat kinderen enorm in hun karate en persoonlijke ontwikkeling zijn gegroeid. Voor ons geldt dat ook. We kijken er ook met enorm veel plezier op terug. Ook tijdens het examen moeten kinderen dit onderdeel beheersen. Dus het helpt ook daarvoor enorm goed!

Veel gestelde vragen m.b.t. het examen

  • Moet mijn kind examen doen? Mijn kind zit nog maar net op karate.

Het examen is geen verplichting! Het is een uitnodiging. We adviseren wel je kind aan het examen mee te laten doen (tot groene band).

  • Wat zijn de exameneisen?

Deze vind je hieronder. Let op! Voor de volgende kleur band geldt natuurlijk dat je de exameneisen van de vorige kleur band ook moet kennen. Download hier de exameneisen: Exameneisen 7e kyu t-m 4e kyu ShoShin 23-01-2017

  • Kan ik op internet de kata’s terugvinden?

Ja, een goede tip is via Youtube de kata’s te bekijken. Je kunt dan goed zien wat de volgorde is. De uitvoering kan een beetje afwijken van wat je geleerd hebt. Houd zoveel mogelijk aan wat je hebt geleerd in de les.

De taikyoku kata’s: https://www.youtube.com/watch?v=KOEgRrWZh48

De pinan-kata’s: https://www.youtube.com/watch?v=Rock1v3ywcM

  • Vraag: Is mijn kind aan een examen toe?

Wat ons betreft kan iedereen  tot aan de groene band aan het examen meedoen. Als je groene band examen gaat doen (of hoger) of in de tienergroep zit, dan geven we desnoods van tevoren advies of het zinvol is of niet (dit advies geldt natuurlijk niet als toezegging tot slagen!). Voor de kindergroepen mag ieder kind meedoen.

  • Hoe groot is de kans van slagen?

Kinderen willen graag merken middels een slip bijv. dat ze vooruit gaan. Dat geeft echt een boost aan het zelfvertrouwen. Hoe klein de vordering ook is, ze gaan altijd vooruit! Kinderen zakken dus bijna nooit, wel krijgen ze loon naar werken.
Bij de tieners en bij de meer gevorderde karateka’s vanaf groene band wordt meer verwacht en bestaat de kans dat kinderen nog onvoldoende in huis hebben om naar de volgende band toe te groeien.

  • Vraag: hoe het examengeld van 10.00 te voldoen?

Graag in een gesloten enveloppe met gepast geld en naam erop met huidige kleur band/slip, ruim vóór het examen svp voldoen.

  • Mag je komen kijken?

Ja, natuurlijk! Heel leuk. Het is ook erg fijn om te zien welke vorderingen je kind heeft geboekt.

  • Mag ik foto’s maken en die op Facebook etc plaatsen?

Geen probleem! Wel graag alleen van je eigen kind of in overleg. Er zijn altijd kinderen en ouders die dat niet willen. Ons mag je wel fotograferen en opnemen.

  • Mag ik filmpjes en foto’s plaatsen op de Facebook tijdlijn van ShoShin?

Leuk! Onze pagina is: shoshin.hilversum. Ook even liken natuurlijk 😉