Krijgskunst als zelfverdediging

Bij karate staat de ongewapende strijd centraal. Je leert jezelf te verdedigen tegen 1 of meerdere tegenstanders. Het is een zeer complete gevechtskunst. Je leert namelijk naast de afweringen, stoten, slagen en trappen ook werptechnieken, klemmen en bevrijdingen. Soms maken we een uitstapje naar kyusho-jitsu (toepassing van drukpunten in zelfverdediging) of andere vormen van zelfverdediging en gewapende en ongewapende krijgskunst.
Als je wilt, kan je ook meedoen aan examens.

Weg naar volwassenheid: de kunst van het krijgen vereist inzicht, strategie en vaardigheid

Tieners willen zichzelf ontdekken en bewijzen, successen boeken en slagen in het leven. De wens om zichzelf te leren verdedigen hoort er vaak ook bij. Dit is een prima eerste opstap om karate te gaan beoefenen. Echter, al snel gaan ze ontdekken dat karate meer omvat en het een soort model voor de wereld kan zijn. Door karate te beoefenen kunnen ze leren ontdekken wie ze zijn en wie ze willen worden. Af en toe fluisteren we jongens en meiden wel eens iets persoonlijks in om ze in de goede richting te zetten.

Als tieners signalen afgeven dat ze in de knel zitten nemen we, indien nodig (en in overleg met hen), contact op met ouders, school en/of eventuele hulpverlening.

De lessen zijn ingedeeld naar leeftijd en gemengd, d.w.z. jongens en meiden gezamenlijk. Iedereen van de middelbare schoolleeftijd is dus van harte welkom om bij ShoShin te komen trainen; óók degenen die iets meer aandacht nodig hebben. Kom anders gewoon eerst een keer een proefles doen om het te proberen en te ervaren!

Bekijk hier het rooster voor de huidige lestijden.