Zelfbescherming, weerbaarheid en zelfbeheersing voor meiden 13-17 jaar

Doel

In 10 trainingen van 1 uur gaan we aan de slag met het assertiever en weerbaarder voor jezelf leren opkomen in alledaagse situaties in bijvoorbeeld vriendschappen, in de klas, op straat, uitgaan. We besteden ook aandacht aan verdergaand grensoverschrijdend gedrag en agressie, zoals bijvoorbeeld pesten, geweld en noodsituaties. Ook eigen grensoverschrijdend gedrag kan aan de orde komen.

Op een lichte en serieuze manier gaan we verkennen en ervaren wat je grenzen zijn en hoe je daarvoor beter kunt opkomen. We gaan kijken hoe je je eigen spanning beter onder controle kunt houden en wat je ‘natuurlijke’ neigingen zijn als je onder druk komt te staan. Deze ervaringen koppelen we aan eenvoudige theoretische modellen én je eigen praktijk, dus aan de dingen die jijzelf lastig vindt. Het is een training waarin je op een prettige manier aan jezelf werkt en je zelfvertrouwen versterkt wordt.

Activiteiten

– Spel- en beweegvormen waarbij de eigen weerbare oplossingsrichtingen en strategieën worden verkend
– Groepsgesprekjes
– Rollenspellen
– Zelfverdediging
– (Zelf-)reflectiemomenten

Resultaten

Na de training zul je duidelijker je grenzen kunnen aangeven en is je houding, stemgebruik en uitstraling verbeterd. Je zelfvertrouwen en innerlijke kracht zullen toegenomen zijn. Je zult gemakkelijker meerdere oplossingen kunnen bedenken voor allerlei lastige situaties en deze oplossingen durven in te zetten.
De trainingen zijn 70% fysiek en 30% mentaal. Het is een doe-training, waarbij je tevens leert je fysiek en proportioneel te verweren indien nodig.

Voor wie?

– Meisjes tussen 13 en 17 jaar (middelbare school leeftijd)
– Aantal deelnemers: 4-12 personen.

Let op: Het zijn aparte trainingen voor jongens en meisjes. De groepen zijn dus niet gemixt.

Data en locatie

2 à 3 keer per jaar wordt deze training georganiseerd. Kijk in de agenda voorr de exacte data.
Tijdens schoolvakanties is er geen training.
Locatie”Station Santbergen”, pal achter het treinstation (naast Café Dudok), Noorderweg 2, 1221 AA Hilversum.

Inschrijven

€297.00 per deelnemer.